Wil je een interieur waar je blij van wordt, volg dan deze stappen. In de serie “een mooi interieur begint met een goede basis” hebben we je alles laten zien wat nodig is om je droomhuis te creëren. Na het lezen van onze blogberichten zou je een idee moeten hebben gekregen van welke elementen de basis vormen van elk geweldig interieurontwerp. De volgende stap is het aankleden van je woning. In deze blog geven wij informatie over hoe jij verschillende materialen toepast in jouw interieur. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Een mix van materialen maakt jouw huis gezellig

Vaak heb je het niet eens zo door, maar het gebruiken van materialen bepaalt de sfeer in jouw interieur. Van een mix met warme materialen, tot aan kille materialen.  Alles hangt af van de materialen die u gebruikt. Om u op weg te helpen, hebben wij een lijst samengesteld van verschillende soorten materialen, met de voor- en nadelen van elk type.

Soort materiaal: Hout

Hout is een klassiek materiaal dat in elk interieur kan worden gebruikt. Hout heeft het vermogen om een kamer warm en gezellig te laten aanvoelen. Bovendien is hout een zeer duurzaam materiaal dat vele jaren meegaat. Het enige nadeel van hout in je interieur is dat het vrij duur kan zijn.

Soort materiaal: Steen

Steen is een materiaal dat een binnenruimte een luxe uitstraling geeft. Het ziet er vaak koud en hard uit, maar als je het op de juiste manier gebruikt kan het je huis ook een gezellig gevoel geven. Het grootste nadeel van het gebruik van steen in uw interieur is dat het vrij moeilijk kan zijn om ermee te werken.

Soort materiaal: Metaal

Metaal is een materiaal dat vaak wordt gebruikt in moderne en minimalistische interieurs. Het heeft een stoere en industriële uitstraling. Metaal is een zeer sterk en duurzaam materiaal, waardoor het perfect is voor gebruik in drukbezochte ruimtes. Het enige nadeel van metaal in huis is dat het vrij duur kan zijn.

Soort materiaal: Glas

Glas is een materiaal dat uw interieur een elegante en verfijnde uitstraling kan geven. Het is ook een zeer sterk en duurzaam materiaal, waardoor het ideaal is voor gebruik in drukbezochte ruimtes. Het enige nadeel van glas in uw huis is dat het vrij breekbaar kan zijn en dat het meer nodig heeft.

Laminaat kopen? Neem dan een kijkje bij Laminaat Plaza!