De woninginrichtingsindustrie is een bijna bodemloze put van inspiratie. Of je nu nieuwe gordijnen wilt kopen, ideeën wilt om je boekenplank te stylen, of je gewoon afvraagt welke kleur sierkussens het beste passen bij de bank die je al hebt, er staat een eindeloze voorraad bronnen tot je beschikking. Dus waar begin je?

Hier zijn vijf van de beste plaatsen om ideeën, producten, en inspiratie te zoeken.

Woontijdschriften/blogs

Tijdschriften als The Knot of Real Simple komen twee keer per jaar uit, maar ook op het internet is er geen tekort aan woonblogs. Met dit soort overvloedige toegang tot informatie kan het moeilijk zijn om te bepalen waar je het eerst moet zoeken. Hoewel het belangrijk is een blog te vinden dat zich op je persoonlijke stijl richt, zijn er enkele blogs die al jaren bestaan en voortdurend kwaliteitsinhoud bieden.

Houzz

Houzz is een site die helemaal gewijd is aan woninginrichting, van het praktische (badkamerrenovaties) tot het ambitieuze (woonkamers met ramen van twee verdiepingen en kroonluchters). Ze hebben ook forums waar gebruikers vragen kunnen stellen en informatie delen.

Pinterest

Pinterest is een website die gebruikers in staat stelt prikborden te maken en te delen met afbeeldingen die hen inspireren — alles van mode-outfits tot ideeën voor woninginrichting. Je kunt Pinterest gebruiken om al je favoriete foto’s op één plaats bij te houden, zodat je, als je later een project wilt ondernemen, terug kunt gaan naar je inspiratiebord om ideeën op te doen.

Woonmalls

Als je ideeën wilt voor hoe je een bepaald meubelstuk of armatuur kunt gebruiken, is een van de beste plaatsen om te kijken woonwinkels. Fabrikanten van woningdecoratie hebben hun producten vaak uitgestald in een kameropstelling, zodat klanten een indruk kunnen krijgen van hoe ze in hun huis zullen staan.

Ontwerp-blogs

Een andere mogelijkheid om inspiratie op te doen zijn design tijdschriften. Sites als Remodelista bieden toegang tot zowel wereldwijde als plaatselijke woonbladen, waarbij je je zoekopdracht kunt verfijnen per land of regio zodat je de ene dag tijdschriften uit Italië ziet en de volgende dag uit Mexico. Wensen doen

Deze optie is misschien een beetje verrassend, maar iedereen kent wel iemand die in een winkel werkt. Vraag meteen of je op weg van je werk naar huis even langs mag gaan en vraag of je even mag rondkijken — de meeste mensen zullen niet alleen ja zeggen, maar ook met plezier alle vragen beantwoorden die je hebt over de producten die ze voeren.