Wanneer we kijken naar woontrends dan lees je voornamelijk tips over de inrichting van je huis. Maar heb je al eens nagedacht over de deuren in je huis? Deuren maken of breken een ruimte. En een mooie moderne voordeur kan een echte blikvanger zijn. Het is belangrijk in het aanzicht van je woning. Het is wel belangrijk dat de voordeur één geheel vormt met jouw huis en dezelfde uitstraling heeft.

Moderne voordeur: de trends

Bij een moderne woning hoort een moderne voordeur. Een modern huis is namelijk vaak strak van vorm. Een moderne voordeur heeft een grove uitstraling en is te herkennen aan de strakke lijnen en stangen. Misschien kies je voor een voordeur voorzien van glas of toch voor een hardhouten voordeur met een strakke belijning. Ga je voor een voordeur met glas? Kies dan bijvoorbeeld voor blank glas of melkglas. Voordeuren in donkere kleuren, zoals zwart en donkergrijs passen goed bij een moderne woning en matchen mooi bij een modern en strak interieur. 

Met een bijpassend beslagpakket maak je jouw moderne woonstijl helemaal af. Zo is een zwarte, moderne deurklink op dit moment razend populair. Maar men kiest ook steeds vaker voor de kleuren antraciet en wit. Het is in ieder geval goed om extra aandacht te besteden aan de deurklink. Hiermee maak je van jouw moderne voordeur een compleet en indrukwekkend geheel. 

Moderne voordeur kopen

Ben je op zoek naar een moderne buitendeur? Wil je een deur die het plaatje afmaakt van jouw moderne huis? Kies dan voor een buitendeur met strakke lijnen en een strakke vormgeving. Ga je een buitendeur kopen? Dan is het belangrijk om over een paar dingen goed na te denken, zoals de draairichting van de deur, de brievenbus en het beslag. 

Bij het bepalen van de draairichting van een deur moet je goed bekijken waar de scharnieren zitten. Ga aan de zijde staan waar je de deur naar je toetrekt. Zitten de scharnieren aan de linkerkant? Dan is het een linksdraaiende deur. Bij een rechtsdraaiende deur zitten de scharnieren vanzelfsprekend aan de rechterzijde van de deur.

Nu je hebt nagedacht over de vormgeving, de kleur, de draairichting, de brievenbus en het beslag kun je jouw deur gaan bestellen. De door jou gekozen buitendeur wordt digitaal ingemeten, afgelakt in een RAL kleur naar keuze en netjes afgehangen in je huis.

Moderne voordeuren worden steeds populairder. Je weet nu ook wat de trends zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een moderne voordeur. Eén ding is zeker: met een moderne voordeur maak je jouw woonstijl helemaal af!