Als het gaat om het kiezen van een nieuwe vloer, kom je voor een zee aan mogelijkheden te staan. Een van de populaire keuzes is de laminaatvloer, bekend om zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en stijlvolle uitstraling. Ondanks de vele voordelen die laminaat biedt, zijn er ook misvattingen die de ronde doen. In dit artikel onderscheiden we de mythen van de realiteit, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. En als je op zoek bent naar inspiratie, neem dan zeker een kijkje bij de vloeren van kinglaminaat.

Mythe 1: laminaat is niet duurzaam

Een veelgehoorde mythe is dat laminaatvloeren niet lang meegaan. In werkelijkheid is de realiteit heel anders. Moderne laminaatvloeren zijn ontworpen om jaren mee te gaan. Ze zijn bestand tegen krassen, deuken en zelfs vocht, mits goed onderhouden. De toplaag van een kwaliteitslaminaat is bijzonder hard en slijtvast. Dit maakt het een ideale keuze voor drukbezochte ruimtes in je huis.

Mythe 2: laminaat ziet eruit als nep hout

Een andere misvatting is dat laminaat er goedkoop en nep uitziet. De realiteit is dat de printtechnologieën enorm zijn verbeterd. De vloeren van kinglaminaat bieden bijvoorbeeld een reeks aan designs die nauwelijks van echt hout of steen te onderscheiden zijn. De textuur, kleurnuances en zelfs de voelbare houtnerf maken het een esthetisch aangename en authentieke keuze voor elk interieur.

Mythe 3: laminaat is moeilijk te onderhouden

Wat onderhoud betreft, denken sommige mensen dat laminaatvloeren veel tijd en moeite vergen. De waarheid is echter dat laminaat een van de gemakkelijkste vloeren is om schoon te maken en te onderhouden. Regelmatig stofzuigen of vegen en af en toe dweilen met een geschikte reiniger is voldoende. Het is wel belangrijk om waterophoping te vermijden, dus zorg ervoor dat je de vloer droog houdt na het schoonmaken.

Mythe 4: laminaat is niet geschikt voor alle ruimtes

Sommigen geloven dat laminaat niet geschikt is voor ruimtes zoals keukens of badkamers. Hoewel het waar is dat traditioneel laminaat niet goed samengaat met overmatig vocht, zijn er tegenwoordig waterbestendige opties beschikbaar. Deze speciale laminaatvloeren, zoals die van kinglaminaat, kunnen goed tegen vocht en zijn daarom een uitstekende keuze voor dergelijke ruimtes.