Is jouw woonkamer toe aan een make-over en heb jij je zinnen gezet op een modern interieur? Door eerst een goed plan te maken voor de indeling voorkom je dat je vastloopt tijdens de inrichting. We geven je graag vijf tips voor een moderne woonkamer inrichting zodat jij snel aan de slag kunt.

Een modern interieur kenmerkt zich door rust en ruimte. Daar horen neutrale kleuren bij, gladde vloeren en strakke (design) meubelen. Het is de plaats waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van alledag in een ontspannen, kalme sfeer.

Kleuren

In een modern interieur spelen neutrale kleuren de hoofdrol. Daarbij moet je denken aan zwart, wit en grijs. Om de uitstraling zo rustig mogelijk te houden geef je de muren een lichte kleur. Voorkom dat alles te licht wordt door te kiezen voor elementen met een meer donkere kleur, zoals een zwarte bank of donkergrijze raamdecoratie.

Raamdecoratie

Bij een modern interieur hoort strakke raamdecoratie. Geen plooiende gordijnen, maar bijvoorbeeld dupli gordijnen of houten shutters. Deze doen geen afbreuk aan de geometrische, strakke lijnen van het interieur maar houden het beeld rustig.

Vloeren en plafond

Omdat openheid en ruimte belangrijke factoren zijn in een modern interieur kies je voor gladde, neutrale vloeren en plafonds. Wil je de ruimtelijkheid extra versterken, kies dan voor een plafond en vloer die vanuit de woonkamer zonder onderbreking doorlopen naar de keuken en de gang. 

Meubelen

Een modern interieur wordt gekenmerkt door designmeubelen. Niet iedereen heeft daar echter het budget voor. Heb je minder budget maar wil je wel goed passende meubelen? Ga dan voor meubelen met een strakke vormgeving in een neutrale kleur, zoals een strakke bank en stoelen met een stalen frame.

Accessoires

Omdat het draait om rust en geometrie in een modern interieur moet je dit niet vol zetten met accessoires, omdat dit het rustige beeld verstoort. Kies in plaats daarvan voor grotere elementen zoals een paar grote bloempotten, een vloerkleed of kussens in een neutrale tint die goed bij de rest van de kleuren in de woonkamer past.