Een geïsoleerd huis is belangrijk om in de zomer de warmte buiten te houden en in de winter de kou buiten te houden. Daarnaast kun je veel geld besparen op de energiekosten als je het huis goed geïsoleerd hebt. Isoleren kun je op verschillende manieren doen. Dus het is het belangrijk om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Daarna kun je zelf bepalen wat de beste optie is voor jouw huis. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan verder en kom erachter! 

Glasisolatie

De meeste woningen hebben tegenwoordig dubbel glas. Dit is glas dat beter geïsoleerd is dan enkel glas. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een opening. Deze opening zorgt voor goede isolatie. Merk je dat er veel warmte verloren gaat via de ramen? Dan kun je kiezen voor HR++ of HR+++ glas. Deze soorten glas zijn speciale isolatie glazen. De HR staat voor hoog rendement. Dit houdt in dat de ruimtes tussen de glazen platen, gevuld zijn met een gas dat goed isoleert. 

Isolatie in de spouwmuur

Muurisolatie is een efficiënte vorm van isolatie. Woningen met een bouwjaar na 1930 hebben een spouwmuur. De spouwmuur is een opening tussen de twee muren van de woning. Deze opening kan worden opgevuld met isolatiemateriaal. Dit is een isolatie manier die veel gekozen wordt door mensen. Dit komt omdat deze manier van isolatie gelijk veel scheelt op de energiekosten. 

Isolatie voor het dak

Als je glasisolatie en muurisolatie niet voldoende is voor jouw woning, kun je ook kiezen voor dakisolatie. Het is bekend dat warmte omhooggaat en daarom is dakisolatie ook een efficiënte manier van isoleren. Als het dak geïsoleerd wordt, blijft de warmte in huis hangen. Als je een zolder hebt en deze niet gebruikt, kun je er ook voor kiezen om deze volledig te laten isoleren. Dit kan veel schelen op de energierekening. 

Laat je adviseren over de mogelijkheden 

Nu je weet wat er mogelijk is op het gebied van isoleren, kun je zelf bepalen welke manier van isolatie het beste bij jou past. Twijfel je tussen twee soorten of wil je meer informatie? Dan kun je een kijkje nemen op de website van Glasgigant. Zij hebben een enorm assortiment aan verschillende soorten glas. Op deze website kun je gemakkelijk glas online bestellen. Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met een van de medewerkers.