We kennen allemaal de meubelstukken die alle aandacht krijgen. Op de bank kijken we naar onze favoriete programma’s, aan de eettafel eten we samen met onze geliefden, en in het bed rusten uiteraard we elke nacht uit. Maar hoe zit het met de meubelstukken die niet altijd in de schijnwerpers staan?

Vandaag werpen we een licht op enkele van de onbezongen helden van het meubilair om je te laten zien waarom ze het waard zijn om in te investeren.

De salontafel

Aan de salontafel wordt vaak gedacht als een bijzaak bij het inrichten van een woonkamer. Maar dit bescheiden meubelstuk kan het uiterlijk van je ruimte maken of breken. Een goed gekozen salontafel kan een vleugje elegantie toevoegen aan een kamer, terwijl een slecht gekozen salontafel de kamer rommelig en klein kan doen aanvoelen. Als je gaat winkelen voor een salontafel, overweeg dan zowel functie als vorm. Je wilt een tafel die groot genoeg is voor je behoeften, maar je wilt er natuurlijk ook een die er goed uitziet. Gelukkig zijn er genoeg mooie opties om uit te kiezen.

Het bureau

Als je thuis werkt of kinderen hebt die een plek nodig hebben om hun huiswerk te maken, dan weet je hoe belangrijk een bureau kan zijn. Een bureau biedt een speciale ruimte om te werken en helpt om je huis georganiseerd te houden. Als je een bureau zoekt, zoek er dan een die zowel stijlvol als functioneel is. Je wilt een bureau dat er goed uitziet in je huis, maar dat ook voldoende opbergruimte heeft voor al je benodigdheden.

De commode

Een commode is een essentieel meubelstuk in elke slaapkamer. Het biedt de broodnodige opbergruimte voor kleren, linnengoed en andere spullen. Als je een dressoir zoekt, is het ook hier belangrijk om er een te vinden die zowel stijlvol als functioneel is. Je wilt een commode die er goed uitziet in je slaapkamer, maar die ook voldoende opbergruimte heeft voor al je spullen.

Het tv meubel

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de nieuwste en beste tv-technologie. Maar hoe zit het met de meubels waar je TV op staat? Het juiste tv-meubel kan een groot verschil maken in je kijkervaring. Industriële tv-meubels bij Houtmijn bijvoorbeeld, zijn zowel luxe als kwalitatief van bijzonder goede kwaliteit. En omdat ze gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, zijn industriële tv-meubels gebouwd om lang mee te gaan. Dus als je op zoek bent naar een meubelstuk dat je tv-kijkervaring zal verbeteren en nog jaren meegaat, is industrieel tv-meubilair de moeite waard om in te investeren.

De voetenbank

Een ander meubelstuk dat vaak over het hoofd wordt gezien is de nederige voetenbank. Ottomans zijn zo veelzijdig! Je kunt ze gebruiken als voetensteun, als extra zitplaats, of zelfs als salontafel in noodgevallen. Ze zijn handig als er gasten komen en je niet genoeg stoelen hebt. En bonus: veel voetenbanken hebben ingebouwde opbergruimte, zodat je dekens, kussens en andere snuisterijen kunt opbergen. Deze meubels zijn daarom echt een must-have voor elk huis.

De kapstok

Last but not least is er de kapstok. Een kapstok lijkt misschien geen essentieel meubelstuk, maar geloof ons, dat is het wel. Kapstokken bieden een handige plaats om jassen, paraplu’s, sjaals en hoeden op te hangen, zodat ze binnen handbereik zijn als je ze nodig hebt. Nooit meer hoog en laag zoeken naar je favoriete winterjas! Bovendien kunnen ze dienen als decoratief element in je huis als je er een kiest met een interessant ontwerp of uniek materiaal. Dus vergeet de kapstok niet bij de volgende inrichting van je huis!

Conclusie

De volgende keer dat je je huis inricht, vergeet dan niet de vaak over het hoofd geziene stukken meubilair! Deze stukken krijgen misschien niet alle aandacht, maar ze zijn zeker de moeite waard om in te investeren. Van de salontafel tot het bureau tot het dressoir, elk stuk speelt een belangrijke rol om van je huis een thuis te maken.