Een prachtig schilderij kan een blikvanger vormen in je interieur. Het nadeel van een schilderij is dat de prijs aardig kan oplopen. Het alternatief? Een grote poster, die amper van een schilderij te onderscheiden valt. Een grote poster in je woonkamer of andere ruimte, kost vaak maar een fractie van een schilderij en de uitstraling komt overeen.

Grote posters erg in trek

Er was een tijd dat je enkel schilderijen had, maar vandaag de dag zijn er alternatieven. Kies je voor een grote poster in je woning, dan geniet je van een heel aantal voordelen. Een grote poster is vaak UV-bestendig, afwasbaar en is op maat verkrijgbaar. Online zijn er heel wat websites die grote posters op maat verkopen. Concreet wil dit zeggen dat je je eigen maat kunt kiezen van poster. Dit kan zeker nuttig zijn als je wil dat je grote poster perfect in de beschikbare ruimte past.

Het ophangen van je poster is een fluitje van een cent

Een andere keuze die je moet maken als je beslist een grote poster in je woning te hangen, is over het feit of je voor een frame gaat of niet. Grote posters kunnen zonder frame, maar net zo goed ga je voor een aluminium frame, een houten frame of nog wat anders. Denk goed na over de uitstraling die je wil bekomen in je woning. Uiteraard kan het frame de prijs van je poster opdrijven. De meeste grote posters zijn an sich niet duur, maar hoe groter het formaat, hoe hoger de kostprijs oploopt.

Een grote poster kan in elke ruimte

Hoewel de meeste mensen in de woonkamer voor een grote poster kiezen, kan dit in principe in elke ruimte. Bovendien is groot heel subjectief. Als je over een zee aan ruimte beschikt, kan zelfs een grote poster, klein ogen. Wij raden je alvast aan de beschikbare ruimte goed op te meten en vervolgens een grote poster op maat te bestellen. Maatwerk kost vaak niet meer dan een klassieke poster en het oogt veel beter.

Kies voor kwaliteit 

Koop je een grote poster, kies dan voor een kwalitatieve leverancier. Er zit online heel wat kaf tussen het koren, lees er dus zeker de reviews op na. Een goede leverancier beschikt over heel wat referenties. Bij heel wat bedrijven kies je uit duizenden foto’s die je kunt laten vereeuwigen op je poster. Maar ook je eigen foto uploaden en laten drukken is bij sommige bedrijven mogelijk. Bespaar alvast niet op de drukkwaliteit van je grote poster, want dit is zonde. Een goede poster gaat makkelijk 15 jaar mee, durf dus te investeren.