Heb je al gehoord van Solundo.nl? Dat is dé plek waar jij een nieuwe serre kunt vinden. Een serre is een prachtige manier om meer ruimte in je huis te krijgen en ook om meer van je tuin te kunnen genieten. Zo’n overkapping tuin of serre kost minder dan je denkt, zeker wanneer je ‘m zelf plaatst. En dan ben je bij Solundo precies aan het juiste adres. Solundo is gespecialiseerd in zelfbouw overkappingen. Je bestelt zo’n prachtige serre gewoon online en je plaatst ‘m zelf (met wat hulp van vrienden of buren). Maar wat ga jij doen met die extra ruimte?

Hoe kun je de serre stylen?

Een serre, ook wel tuinkamer of zonnekamer genoemd, is de perfecte plek om heerlijk te zitten met een kopje koffie, thee of wijn. Maar dan is het wel belangrijk dat de serre een fijne ruimte wordt.

De vloer

Om te beginnen is het fijn om de vloer van de serre te maken van hout. Hiervoor leg je eerst een basis van tuintegels of zelfs beton en daarop leg je een houten vloer of vlonders. Een houten vloer, zeker op een goede ondergrond voelt al snel een stuk warmer dan een betonnen vloer of een tegelvloer. Op de vloer leg je een heerlijk warm vloerkleed. Kies de vorm, rond vierkant of rechthoekig, aan de hand van de meubels die je wilt gaan plaatsen.

De meubels

De meubels die je in de serre gaat zetten zijn, natuurlijk, afhankelijk van hoe je de serre gaat gebruiken. Maak je er een extra woonkamer van? Dan zijn een fijne bank en een salontafel de eerste zaken die je aanschaft. Maar vergeet dan ook niet dat je, ook in de serre, wel wat opbergruimte kunt gebruiken. Een dressoir is daarom in iedere setting een goed idee. Je kunt in een dressoir heel wat spulletjes kwijt en je kunt er, bijvoorbeeld, een tv op zetten. Dan is je woonkamer wel compleet. Maak je een werkkamer van je serre? Dan kun je natuurlijk niet zonder fijn bureau en een goede bureaustoel. Ook is het dan fijn om te zorgen voor een aantal extra stopcontacten. In een werkkamer heb je ook weer opbergruimte nodig, vergeet dat vooral niet!

Raamdecoratie

Om te voorkomen dat het te warm wordt in de serre of dat je het beeldscherm niet kunt zien, is het wel belangrijk om ook na te denken over de raamdecoratie. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk. Van gordijnen tot lamellen en plisségordijnen. Kies de raamdecoratie die bij jouw inrichting past.

Accessoires

Een serre zonder planten is geen échte serre. En dus kies je ervoor om mooie, grote, groene planten neer te zetten. Zet ze, in potten, op de grond of op het dressoir of je bureau. Je zult zien dat deze planten direct een fijne sfeer creëren en dat je buiten wat naar binnen weet te halen. Heb je planten in de tuin die slecht tegen vorst kunnen? Dan kun je de serre ook gebruiken als oranjerie. Je zet deze planten dan binnen in de winter en brengt ze, na de IJsheiligen, weer naar buiten.