Woon je in een relatief oude woning? Dan is de kans groot dat er bij de bouw hiervan nog veel hout is gebruikt. Vroeger werden kozijnen en boeidelen bijvoorbeeld uit dit materiaal vervaardigd. Dit gebeurt tegenwoordig een stuk minder vaak. Aannemers werken namelijk vaker met kunststof. Daarom wil je jouw houten boeidelen mogelijk ook vervangen door kunststof als deze hun beste tijd gehad hebben. Maar waar kun je terecht voor kunststof boeidelen? Je leest het in deze tekst.

Particulier

Als je twee linkerhanden hebt, lijkt het je misschien niet verstandig om zelf boeiboorden te vervangen. Toch is dit iets wat je prima zelf kunt doen als je voor kunststof kiest. Waarom? Omdat je dit materiaal makkelijk en snel kunt monteren. Dit komt doordat er bij montage gebruik wordt gemaakt van profielen. Je klikt het boeideel in de profielen en deze hangt zelfstandig. Vervolgens is het alleen nog een kwestie van het verschuiven van de dakrand om de juiste positie te bepalen.

Wil je zelf jouw kunststof boeidelen vervangen? Dan moet je er eerst voor zorgen dat je dit materiaal in huis hebt. Hiervoor kun jij je tot een aannemer richten. Veel aannemers werken tegenwoordig namelijk met kunststof boeidelen, waardoor je hier mogelijk wat af mag nemen. Helaas zijn er genoeg aannemers die niet aan particulieren verkopen. Neem in dat geval een kijkje bij een hout- en bouwmaterialenhandel. Doordat er steeds meer vraag is naar kunststof bouwmaterialen kom je dit materiaal in zo’n winkel ook veelvuldig tegen.

Aannemer

Wie een huis laat bouwen door een aannemer kan vaak kiezen tussen boeidelen van kunststof of hout. Er wordt tegenwoordig steeds vaker voor kunststof gekozen. Dit komt vooral doordat dit materiaal een stuk onderhoudsvriendelijker is dan hout. Vandaar dat je als aannemer eigenlijk niet om dit materiaal heen kunt. Aannemers profiteren overigens ook door kunststof te verkopen in plaats van hout. Kunststof is namelijk goedkoper, waardoor je mogelijk meer geld overhoudt. Ben je overtuigd en wil je voortaan zelf ook met kunststof werken? Dan ben je mogelijk benieuwd waar dit materiaal kunt kopen. Aannemers kunnen hiervoor terecht bij een hout- en bouwmaterialenhandel. Hier kun je uit allerlei soorten kunststof boeidelen kiezen, waardoor je jouw klanten wat te bieden hebt.

Hout- en bouwmaterialenhandel

Particulieren en aannemers kunnen bij een hout- en bouwmaterialenhandel terecht voor kunststof. Heb je zelf een hout- en bouwmaterialenhandel? Dan vraag jij je misschien af waar je dit materiaal koopt. Kijk in dat geval eens op Keralit.nl en vul hier je postcode en huisnummer in om het dichtstbijzijnde verkooppunt te vinden. Je profiteert hierbij van 10 jaar garantie en bovendien kun je het materiaal snel afhalen. Je kunt zelfs gratis kleurmonsters aanvragen, zodat je jouw klanten kunt laten zien wat er mogelijk is op het gebied van kunststof boeiboorden. Hierdoor wordt het makkelijker om te kiezen.